KATHRINEMARIE

262799450_944446222829445_8055758706232096881_n

Hvorfor tage på retreat

Jeg stornyder at stikke af på retreats. Fordi, på et retreat, skal jeg ikke løfte en eneste finger. På et retreat er der andre der har sørget for at planlægge en weekend for mig, de har styr på programmet og aktiviteterne, de sørger for at der er mad, hviletid og sengetider for mig, på et retreat der bliver jeg forkælet med aktiviteter og undervisning der bringer blødhed i kroppen og aha oplevelser i sindet. på et retreat skal jeg bare læne mig tilbage, og sige ja tak eller nej tak óg lade andre om the mental load. Det er på et retreat at jeg får ladet mine batterier op, så jeg igen kan være noget for andre.

 Og ofte kommer jeg hjem med mere end blot opladede batterier, jeg kommer hjem med en dyb dyb ro,  nye erfaringer, erkendelser og forstår mig selv på en ny måde. Dermed ikke sagt, at hele mit liv ændrer sig derfra, men jeg bliver givet en mulighed for at arbejde videre med nogle temaer jeg på weekenden er blevet opmærksom på.

Selvom jeg nyder retreats og bestemt godt kunne have godt af at komme afsted bare en gang om året, så holder jeg mig alligevel tilbage fra at tilmelde mig dem. Jeg ser nemlig den ene reklame efter den anden, hvor der er billeder af slanke kvinder med massere af røgelse, som står på hovedet og snor sig som en kringle, og det kan give mig en følelse af at jeg skal opnå det samme på et sådan retreat.

 Og derfra melder der sig så en hulens masse tanker såsom, er sådan et retreat overhovedet for sådan en som mig? kan jeg overhovedet finde ud af det? Kan jeg godt være med? Hvad nu hvis jeg ikke ligner de andre? Er sådan et retreat overhovedet for sådan en som mig? Hvad nu hvis jeg ikke kan lide maden, eller jeg ikke bliver mæt? skal jeg være meget spirituel for at deltage, og er det egnetlig meget hokus pokus? Hvad med de der deleværelser, jeg prutter jo om natten, Og hvad tænker de andre ikke når jeg står op og ligner en trold om morgenen? Jeg kender jo ikke nogen, hvad hvis de andre ikke kan lide mig? Hvad med de der senge, kan jeg være i dem?

Måske har du også de tanker og spørgsmål og holder dig derfor tilbage fra at tilmelde dig et retreat, selvom du gerne ville prøve det.?I got your back, her finder du svar på alle de spørgsmål jeg har listet ovenover

Kan jeg overhovedet finde ud af at være på retreat, er sådan et retreat overhovedet for sådan en som mig? 

Det korte svar må være, hvis du har lyst til at komme med, så er det for dig. Der er planlagt aktiviteter, så de passer til alle, dvs både nybegyndere og øvede. Du behøver ikke at have været på et retreat før, du behøver ikke have erfaring med den undervisning der vil være. Så længe du er nysgerrig og har lyst til at opleve noget nyt og måske også lære noget nyt om dig selv, så er det for dig.


Kan jeg mon godt være med på aktiviteterne?

Alle aktiviteter er altid tilrettelagt, så alle kan deltage. Og hvis der er noget du ikke har lyst til at deltage i, så siger du blot pænt nej tak, eller lader være med at dukke op.


Hvad gør jeg hvis jeg bliver bedt om noget jeg ikke bryder mig om?

Så siger du fra. Helt enkelt. Der er kun en som kender dig, din krop, dit sind og dine grænser. Det er vigtigt at du selv mærker efter og siger fra over for det som ikke føles rart i dig.

 Hvad nu hvis jeg ikke ligner de andre?

Der er ingen mennesker der er ens, og ingen der deltager på et retreat er ens. Jeg selv som underviser, skiller mig ofte ud, fordi jeg er tyk, andre er tynde, nogle er højre, andre lave, vi er alle forskellige og det skal vi være, det er det som gør os unikke.


Hvad nu hvis jeg ikke kan lide maden, eller der er ikke er nok, så jeg ikke bliver mæt?

Maden vil altid være primært vegetarisk, det vil være smagfuldt og nærende, og der vil blive lavet nok, så du ikke skal gå sulten i seng. Men vi er alle forskellige, og nogle gange har vi et ønske eller behov for noget mere velkendt, endt det vegetariske køkken. Jeg har engang haft deltagere der i deres egen tid, kørte til pølsemanden for en hotdog, og det er så fint. Det vigtigste er at man ikke går sulten i seng.  Har du særlige ønsker, eller allergier, er det altid meget velkommen at du skriver eller ringer, så vi kan planlægge ud fra dette.


Skal jeg være meget spirituel for at deltage, og er det sådan meget hokus pokus?

Jeg tror at mange har den opfattelse af at retreats er sådan noget ultraspirituelt, med krystaller, røgelse, og trommedans. Og det kan det også godt indeholde, men ofte er det, det meget jordnære som oplevels spirituelt, fordi vi oplever ukendte sider og dybder af os selv som vi ikke har oplevet før. Når jeg og mine medfacilitatorer afholder retreats, så er det altid meget jordnært. Når vi laver yoga, bliver der guidet og talt ind i et sprog som alle kan forstå og som kan bruges i den verden og hverdag vi lever i. Det samme gælder meditationerne. Men ofte sker der det, under yoga eller meditationen, at vi kommer ind i en tilstand, hvor vi mærker os selv på en ny måde, og det kan føles så anderledes at det bliver betegnet som spirituelt. Det samme når vi laver cirkler, som kaldes dette fordi det er en rundkreds vi sidder i. her kan der deles tanker, reflektioner, eller andet, hvis man har lyst, nogle gange er der reflektions øvelser eller meditationer, men det er altid valgfrit om man vil dele noget eller blot lytte, dog opleves dette rum enormt tillidsfuldt, og det kan være fremme for mange og derfor omtales som spirituelt. Spiritualitet, handler i grunden om at vi arbejder med vores spirit, vores sjæl, vores inderste selv, den vi er.


Hvad med de der deleværelser, jeg prutter jo om natten og ligner en trold om morgenen?

Dele værelse, er enten noget man elsker, eller ikke bryder sig om. Og argumentet er ofte, at man ikke ønsker at genere ens værelses kammerat med sin snorken, eller at man fylder. Til det vil jeg blot sige at, ingen har endnu klaget over snorken, og mange klarer sig med ørepropper hvis man sover meget let. Fordelen ved et dele værelse er at der er en del penge at spare, og ofte lærere man et nyt og spændende menneske at kende og får sig en ny ven. Er man afsted med sin veninde, jamen så er det jo bare et veninde værelse. Når man deler værelse med en anden anbefaler jeg og vi altid at man taler sammen om forventninger, ifht hvornår og hvor meget der snakkes eller om der ønskes stilhed, og selvfølgelig respektere dette.  Vil man helst ikke vise sig med morgenhår, kan man stå tidligere op, og nå at ordne sig inden de andre ser en. Men jeg dukker op med morgenhår ved morgenmaden, så du er velkommen til at have morgenhår sammen med mig.


Jeg kender jo ikke nogen, hvad hvis de andre ikke kan lide mig?

Det kan ofte være en fordel at være afsted uden at kende nogen, for så behøver du ikke tage ansvar for andre end dig selv. Det kan også være lettere at lære andre at kende, når du ikke er afsted med en du kender i forvejen. Hvad andre tænker om dig, er deres problem, hvis du bare er 100% dig, så er jeg sikker på at det nok skal gå. Vi kan ikke gøre alle tilfredse, eller få alle til at kunne lide en. Men bare husk at du er på retreat for din skyld, og ikke for at gøre andre tilfredse.


Hvad med de der senge, kan jeg være i dem?

Afhængig af hvor jeg afholder retreat, så er sengene og værelserne forskelligt indrettet. På edelsminde er der kæmpestore kingsize senge på nogel værelser og mindre senge på andre værelser, og på fyrregården er der køjesenge, og boksmadrasser. På fyrregården, er køjerne dog brede og med nye madrasser, så man sover godt i dem. Du slipper derfor for at få flashbacks til lejr turen i 3. klasse på plastik madrasserne.

 

 

Når jeg afholder Retrets

Nu afholder jeg selv retreats til efteråret, og uanset om jeg holder retreats alene eller sammen med andre, så er det altid med en kropsinkluderende tilgang til undervisningen, det er aktiviteter der er tilrettelagt så alle kan være med, også dem der aldrig har været på retreat før, eller har prøvet yoga, mindfules etc før. Jeg og mine medfacilitatorer er meget opmærksomme på alle, vi er altid klar til en snak, og har du nogle spørgsmål, eller bekymringer om noget, så er du altid velkommen til at skrive, eller aftale at vi kan ringe sammen inden du tilmelder dig.

 

Vil du med?

Vil du med på et retreat, så tilmeld dig nyhedsbrevet på bunden af siden, eller kig med på events siden, for kommende events og retreats