KATHRINEMARIE

Plussize begynder guide til friluftslivet

Denne her guide er lavet til dig der gerne vil nyde naturen på mere end en gå tur. Den er til dig der gerne vil vandre en hel dag, til dig der gerne vil overnatte i naturen, på en shelterplads, eller i telt, den er til dig, der gerne vil være i naturen i flere dage ad gangen, og til dig gerne vil kunne nyde en aften rundt om bålet inden du skal ned i soveposen.

Jeg er ikke den med den største outdoor erfaring. Men der findes ikke mange outdoor guides til tykke kvinder. Da jeg alligevel er bidt af friluftslivet, deler jeg glædeligt ud af mine erfaringer, til gavn for alle jer der ligesom jeg også var helt grøn engang.

Jeg har altid været glad for at gå, også lange ture. Når min mand og jeg har brug for noget par tid, så går vi, når jeg har brug for at samle tankerne, går jeg. Der sker noget når jeg går, både alene og sammen med andre. Samtalerne bliver dybere, tankerne samler sig, og livet og naturen omkring mig, bevæger sig langsomt og invitere mig til at sænke mit eget indre tempo.

 

Min første tur var på 30 km, med en rygsæk fyldt med vandflasker, ekstra tøj, trangia, sprit, vådservietter, skraldepose, toiletpapir, skovl, håndsprit, vanter, huer, halstørklæde, frugt, snacks, og kondisko. Ikke super gennemtænkt. Den tur lærte vi meget af. Bla. at det er en god ide at huske en lighter, til trangiaen. 

Jeg har vandret fra Roskilde til Ringsted, fra Næstved til Korsør, cyklet falster og lolland rundt, vandret i vinterstorm i februar måned og i bagene sol en varm maj weekend. Jeg har mødt skumle typer i en mørk skov, gået uden gps signal, søgt ly for regn i en fremmed carport, panikket i mørket og grædt af udmattelse. Gået på toilettet i en skraldepose, og tisset foran en mountainbike klub. Jeg har sovet i skoven på indrettede teltpladser, friteltet hvor man måtte, overnattet på stranden i klitterne med 2 små børn og sovet i shelters rundt omkring i Danmark. Jeg har lavet mad på bål, på trangia og levet af toastbrød med marmelade. Jeg har vandret i sandaler og sommerkjoler, i yoga bukser og kondisko og jeg har vandret i vandrebukser og vandrestøvler.

  

Jeg lærer hver eneste gang jeg er afsted, og jeg lærer stadig. Havde jeg skulle starte med at skaffe fancy udstyr for at komme ud, så var jeg aldrig kommet afsted.

 

Mit bedste råd. Kom afsted og gør dine egne erfaringer. Har du brug for lidt start hjælp, så deler jeg ud af mine erfaringer her på siden, til inspiration til din næste tur. 🙂