KATHRINEMARIE

Jeg er vild med at Groove

Jeg mødte Groove første gang for 3 år siden på et kursus jeg var på. Det føltes frit, og anderledes og vækkede en ny kropkontakt i mig. For 6 måneder siden, mærkede jeg et behov for at få mere dans ind i min hverdag, men jeg kendte kun til min egen lille freestyle i stuen og så de klassiske zumba timer og det ville jeg ikke. Groove dukkede op i mit feed på instagram og uden at tænke mere over det havde jeg tilmeldt mig deres uddannelse i kbh.  For mig er Groove en helt igennem vidunderlig måde at komme i kontakt til mig krop. Efter jeg er begyndt at Groove mere regelmæssigt, kan jeg mærke at jeg bevæger mig anderledes, jeg føler mig mere sikker i min egen krop, og er bekymre mig mindre om hvad andre tænker. Det er som om at min krop og min person har fået lov at fylde mere. J

If you can moove you can groove

Hvis du kan bevæge dig, kan du Groove. Så simpelt kan det siges.

Groove er en frigørelse fra fitness verdenen og de dansetimer hvor alle skal være ens og gentage sig selv om og om igen. Her handler det blot at give den gas til god musik, danse som vi gør i stuen. Groove handler om glæden ved at danse. Det er en sjov, og unik måde, at gøre dans tilgængelig, let og sjovt for alle.  Der er plads til alle til Groove.
Igennem Groove samles vi, vi fejrer livet, vi skaber fællesskaber, vi leger, går på opdagelse og griner, vi healer og får bevæget hele kroppen på en fantastisk måde.

 

Når vi danser Groove, så danser vi til en masse forskellige musikgenre og danse stilarter. Igennem dansen skaber vi fællesskab i simple bevægelser og rytmer, men du får lov at danse det på din helt unikke måde. Vi danser igennem hele rummet og bruger hele kroppen til at skabe den bedste danseoplevelse. Vi forenes i simple bevægelser, som jeg guider, men du har friheden til at være kreativ på din måde og finde ud af hvordan du har lyst til at danse og bevæge dig, så det føles godt. Undervejs bliver du opfordret til at nyde det, og have det godt i din krop. Hvis det ikke føles godt, så lad vær, gør noget andet. 

I Groove kan alle være med, uanset, kropsstørrelse, alder, køn, kultur mm. Groove kan endda gøres siddende på en stol eller i din sofa. Der skal hverken bruges særligt tøj, eller udstyr. Det handler kun om dig.

Igennem Groove vil du opleve at danse alt fra helt langsomme blide og meditative bevægelser, til dans der får pulsen op og hjertet til at banke, du vil udforske din balance og mærke din styrke.  Lige som Yoga starter vi langsomt og slutter langsomt og med en tid til stilhed. Groove en fantastisk måde at bevæge sig på, igennem Groove kommer du til at møde din krop og dig selv på en ny måde, du vil nære din krop, dit sind, dit hjerte og din sjæl. Vil du groove med mig? så kan du deltage på mine Online hold, eller på et af mine kommende events.

Groove Truths

 
  •  Ingen tager sig af hvordan du ser ud, og hvis de gør er det deres problem
  • Ingen kan gøre det for dig, kun du kan tage ansvar for dit velvære
  • Det er meningen at du skal se anderledes ud, du er unik, så øv dig i at være DIG
  • Din måde er den rigtige måde, find din unikke måde at danse på
  • Alt det her er bare ord og gode ideer, indtil du gør virkelighed af dem- du kan ikke tænke dig til det, gør det.

Der er kun 3 regler i groove

  1. VI passer på hinanden. Vi bruger hele rummet både inde, ude og hjemme hos os selv, vi holder øje med hinanden, og undgår sammen stød for vores egen og hinanden skyld.
  2. VI danser de samme trin. Til hver nummer, guider jeg nogle simple nemme trin, som vi alle gør sammen, men vi gør det på hver vores unikke måde. 
  3. Vi taler ikke imens vi danser. Vi kan huje, juble, synge højt og grine, alt hvad vi vil, men der er ingen snak. Det forstyrrer flowet.

Sådan kan en groove time se ud, men hver time er forskellig, og du er vi også.

Videoen er lånt fra www.groovedenmark.dk