KATHRINEMARIE

25487602_2077424502481602_2049033895837635339_o

Retreats og alle de spørgsmål som melder sig

Når jeg afholder Retreats, kan der melde sig utrolig mange spørgsmål, lige fra kan jeg overhovedet finde du af det, til hvordan kommer jeg frem.
Herunder har jeg samlet en liste af de spørgsmål, som jeg får flest af. Jeg håber at de kan være med til at give dig lidt mere ro i maven, næste gang du gerne vil tilmelde dig et retreat hos mig.

Er dine retreats kun for kvinder?

Det er lidt forskelligt, alt efter retreatet. Men de fleste ja, de er for kvinder.

 

 • Hvad er priserne?

Det kommer meget an på hvilket retreat der tales om. Priserne regnes altid ud fra stedet jeg er lejer mig ind på. Nogle steder har en fast pris for det hele, og andre har priser og tilkøb. Jeg anbefaler derfor at du kigger på det specifikke retreat og ser priserne derinde.

 

 • På nogle af dine Retreats er der en rabat, hvornår kan få det?

Veninde rabatten kan man få når man er 1 eller flere der booker ophold samtidig. På nogle af mine retreats. Dette gælder både når i booker deleværelse, og når i booker hver jeres enkelt værelse. Veninderabatten, giver jer 10 % rabat pr person. Læs mere om dette på det enkelte retreat.

 

 • Jeg vil gerne booke en plads, men jeg kan ikke betale inden for fristen?

Det er altid muligt at lave en individuel betalings løsning, skriv til mig, så finder vi en løsning der passer til dig.

 

 • Hvad sker der hvis der ikke kommer nok tilmeldinger til et retreat?

I tilfælde af at der ikke er nok tilmeldte, da vil retreatet blive aflyst. Det er ofte sådan at, jeg som retreat arrangør, også har en deadline, for senest afmelding, for ikke at hænge på det fulde beløb, som ofte løber sig op i 35.000 eller mere. Derfor er det vigtigt at jeg modtager tilmeldinger i god tid, så jeg også kan melde tilbage om det bliver til noget eller ej.

 

 • Jeg trænger til at komme afsted, men er presset af at være på, og sammen med mange mennesker. 

Her kan det være en rigtig god ide, at vælge et enkelt værelse, så kan du bruge lige så længe du har lyst til alene, uden at skulle tage hensyn til andre. Og stadig nyde rammerne af at andre tager sig af det hele. Når der er fællesspisninger, må du også gerne tage din tallerken og sætte dig et andet sted. Du behøver ikke at deltage i andet, end det du har lyst til, og selv når du deltager i undervisningen, kan du placere dig tæt ved døren, På den måde er det let og tilgængeligt at komme ud hvis det bliver nødvendigt. Ingen stiller spørgsmålstegn, når nogen trækker sig. Det er netop noget af det fine ved at være på Sådan et retreat/weekend. Det handler om dig, og det handler om at give sig selv lov til at trække sig.

 

 • Vildmarksbad/havbad…. jeg kan ikke lide at vise mig i badetøj. Og jeg bryder mig ikke om at vi sidder så klemt i det bad, hvad gør jeg? 

Allerførst vil jeg sige, at alt er valgfrit, også vildmarksbadet, eller havbad. Se det som et tilbud. Vi forsøger at holde vildmarksbadet i gang længe, så deltagerne kan gå i på skiftet, måske endda gå lidt til og fra. ned i det varme, op i den kolde luft. På den måde er der hele tiden plads, og mulighed for at nyde badet, for dem der ønsker dette. Det anbefales, at man har en morgenkåbe og et par slippers, og selvfølgelig badetøj med til dette.

 

 • Hvad med transporten?

Læs mere på det enkelte retreat

.

 • Jeg har det lidt svært med at spise mad jeg ikke er vant til, er der indkøb i nærheden, hvis jeg har brug for noget andet? 

Der er indkøbsmuligheder, de steder jeg afholder retreats, så skulle behovet opstå, til at køre efter en kold cola eller en hotdog, så er det muligt de fleste steder. Men du er altid velkommen til at medbringe dit eget comfortfood.

 

 • Er det kun for plussize kvinder?

Nogle af mine retreats er udelukkende for plussixe kvinder. Det er det, fordi der er mange tykke kvinder, der har et ønske om at trække stikket og søge væk på et retreat, men føler sig mere trygge og tilpas, når naboen på måtten ved siden af, eller værelsemakkeren, også er tyk. På andre retreats er der plads til alle. Uanset hvem jeg målretter retreatet til, vil min undervisning være den sammen. Jeg arbejder inkluderende, og med en kropspositiv tilgang. Det handler om at skabe bevægelsesglæde og komme i kontakt med sin krop.  Vi er ikke ens, vores kroppe er ikke ens, og bevægelsen skal ikke se ens ud.

 

 • Jeg har tidligere haft en dårlig oplevelse med yoga, hvad nu hvis jeg ender i noget jeg ikke kan?

Jeg forstår så godt bekymringen, og derfor er det vigtigt at skrive at , jeg ikke underviser i noget der er akrobatisk, eller meget fysisk krævende. Jeg underviser med plads til alle, og med rum til kroppen. Jeg taler ind i, at du altid kan gøre noget andet, og gør det tilladt, at trække sig. Al den undervisning jeg laver er et tilbud, og jeg vil minder dig om at det er din time, og det står dig frit for at gøre lige netop det du har brug for, også hvis det betyder at ligge dig og tage en lur. Hvis jeg kan skabe rammer der gør dig tryg nok, til at følge det som er bedst for dig, da bliver jeg glad.

 

 • Jeg har knæ skader, og kan ikke lave øvelser på knæene, kan jeg overhovedet følge med?

Allerførst, vil jeg huske dig på, at der er ikke noget der er rigtig, yoga må godt se forskelligt ud, vi er forskellige og vi har forskellige kroppe. Når vi laver øvelser, kan vi lave dem på forskellige måder, og det skal vi også gøre, så vi ikke får ondt. Bevægelse skal være dejligt og nydelsesfyldt. Som svar på spørgsmålet, JA du kan sagtens være med, med knæskader.

 

 • Restorativ yoga hvad er det?

Restrativ yoga er en form, der er helt blidt og stille. Vi laver det om aftenene, inden vi går i seng om fredagen. Det er mig der skal undervise jer i Restorativ yoga, og jeg guider jeg ind i maks 4 forskellige stillinger. I de stillinger bliver i puttet, og nusset om. Med en masse tæpper, blokke, yoga pøller, bygger vi en stilling op som du læner dig ned over og giver slip. De fleste oplever restorativ yoga som en dyb meditativ tilstand. Jeg har ofte restorativ yoga med på retreats, inden sovetid, og erfaringer er at deltageren har den bedste nattesøvn efterfølgende.

 

 • Dans….Groove…det er alt for grænseoverskridende, kan du ikke uddybe det lidt mere? 

Der er mange der forbinder dans med publikum, eller et fitnes center, hvor alle skal gøre det sammen og se sig selv i et spejl i mens. Groove kunne ikke være længere fra det. I groove, kan du ikke gøre det forket. Det som er vitigt i groove, det er at det handler det om dig, dig der er unik på din helt egen måde. Du skal ikke freestyle, men lade dig guide ind i helt simple og enkle bevægelser som vi alle sammen gør sammen. Det skaber en hel særlig fællesskabs følelse Undervejs, er vi undersøgende og legende til god musik, og mærker måske kroppen på en helt ny måde. Hvis du i forvejen synes det er sjovt at danse hjemme i stuen når ingen kigger, så vil du elske groove. Husk,du behøver ikke deltage, det er et tilbud.

 

 • Skal jeg deltage i alt?

Nej alt er frivilligt, det står dig frit for hvor meget eller hvor lidt, du vil deltage.

 

 • Jeg kender ikke nogen, hvad hvis de andre ikke kan lide mig?

Det kan ofte være en fordel at være afsted uden at kende nogen, for så behøver du ikke tage ansvar for andre end dig selv. Det kan også være lettere at lære andre at kende, når du ikke er afsted med en du kender i forvejen. Hvad andre tænker om dig, er deres problem, hvis du bare er 100% dig, så er jeg sikker på at det nok skal gå. Vi kan ikke gøre alle tilfredse, eller få alle til at kunne lide en. Men bare husk at du er på retreat for din skyld, og ikke for at gøre andre tilfredse.

 

 • Hvad med de der senge, kan jeg være i dem?

Afhængig af hvor jeg afholder retreat, så er sengene og værelserne forskelligt indrettet. På edelsminde er der kæmpestore kingsize senge på nogel værelser og mindre senge på andre værelser, og på fyrregården er der køjesenge, og boksmadrasser. På fyrregården, er køjerne dog brede og med nye madrasser, så man sover godt i dem. Du slipper derfor for at få flashbacks til lejr turen i 3. klasse på plastik madrasserne.

 

 • Kan jeg overhovedet finde ud af at være på retreat, er sådan et retreat overhovedet for sådan en som mig? 

Det korte svar må være, hvis du har lyst til at komme med, så er det for dig. Der er planlagt aktiviteter, så de passer til alle, dvs både nybegyndere og øvede. Du behøver ikke at have været på et retreat før, du behøver ikke have erfaring med den undervisning der vil være. Så længe du er nysgerrig og har lyst til at opleve noget nyt og måske også lære noget nyt om dig selv, så er det for dig.

 

 • Skal jeg være meget spirituel for at deltage, og er det sådan meget hokus pokus?

Jeg tror at mange har den opfattelse af at retreats er sådan noget ultraspirituelt, med krystaller, røgelse, og trommedans. Og det kan det også godt indeholde, men ofte er det, det meget jordnære som oplevels spirituelt, fordi vi oplever ukendte sider og dybder af os selv som vi ikke har oplevet før. Når jeg og mine medfacilitatorer afholder retreats, så er det altid meget jordnært. Når vi laver yoga, bliver der guidet og talt ind i et sprog som alle kan forstå og som kan bruges i den verden og hverdag vi lever i. Det samme gælder meditationerne. Men ofte sker der det, under yoga eller meditationen, at vi kommer ind i en tilstand, hvor vi mærker os selv på en ny måde, og det kan føles så anderledes at det bliver betegnet som spirituelt. Det samme når vi laver cirkler, som kaldes dette fordi det er en rundkreds vi sidder i. her kan der deles tanker, reflektioner, eller andet, hvis man har lyst, nogle gange er der reflektions øvelser eller meditationer, men det er altid valgfrit om man vil dele noget eller blot lytte, dog opleves dette rum enormt tillidsfuldt, og det kan være fremme for mange og derfor omtales som spirituelt. Spiritualitet, handler i grunden om at vi arbejder med vores spirit, vores sjæl, vores inderste selv, den vi er.

 

 • Hvad med de der deleværelser, jeg prutter jo om natten og ligner en trold om morgenen?

Dele værelse, er enten noget man elsker, eller ikke bryder sig om. Og argumentet er ofte, at man ikke ønsker at genere ens værelses kammerat med sin snorken, eller at man fylder. Til det vil jeg blot sige at, ingen har endnu klaget over snorken, og mange klarer sig med ørepropper hvis man sover meget let. Fordelen ved et dele værelse er at der er en del penge at spare, og ofte lærere man et nyt og spændende menneske at kende og får sig en ny ven. Er man afsted med sin veninde, jamen så er det jo bare et veninde værelse. Når man deler værelse med en anden anbefaler jeg og vi altid at man taler sammen om forventninger, ifht hvornår og hvor meget der snakkes eller om der ønskes stilhed, og selvfølgelig respektere dette.  Vil man helst ikke vise sig med morgenhår, kan man stå tidligere op, og nå at ordne sig inden de andre ser en. Men jeg dukker op med morgenhår ved morgenmaden, så du er velkommen til at have morgenhår sammen med mig.

Når jeg afholder Retrets

Nu afholder jeg selv retreats til efteråret, og uanset om jeg holder retreats alene eller sammen med andre, så er det altid med en kropsinkluderende tilgang til undervisningen, det er aktiviteter der er tilrettelagt så alle kan være med, også dem der aldrig har været på retreat før, eller har prøvet yoga, mindfules etc før. Jeg og mine medfacilitatorer er meget opmærksomme på alle, vi er altid klar til en snak, og har du nogle spørgsmål, eller bekymringer om noget, så er du altid velkommen til at skrive, eller aftale at vi kan ringe sammen inden du tilmelder dig.

 

Vil du med?

Vil du med på et retreat, så tilmeld dig nyhedsbrevet på bunden af siden, eller kig med på Retreat siden, for kommende retreats