KATHRINEMARIE

meditation igang

5 myter om meditation

 Der er 5 forestillinger om meditation som jeg ofte hører igen og igen. Bevares, jeg har det selv gået og tænkt selv samme tanker omkring meditation. Og netop disse tanker, har været med til at afholde mig fra at gå i gang med at meditere. Men ved hjælp af en virkelig dygtig meditations mester (Davidjii) og mine egne erfaringer, vil jeg forsøge at afmystificere meditation, så det forhåbentlig bliver lidt lettere at komme i gang med, og hvem ved, måske endda integrere i vores liv.

 

Start med dette:  HOLD op med at tro på myterne om meditation! 


Meditation er lidt ligesom træning, det er en investering du gør dig, for at sikre dig de bedste forudsætninger til din dag, ugen, og livet. Når vi meditere og bevæger os ud i verden, bliver vi mere rummelige mennesker, med større kreativitet, medfølende, intuitive, og med mere overskud.

Men hvis du tror du bare skal sidde i mørket og meditere, så tro om. At sidde i mørket i en hule, er ikke det som gør verden til et bedre sted. 


1. Du skal ikke have nogle tanker

Som om, det overhovedet kan lade sig gøre.

 

Vi har omkring 70.000 tanker om dagen! Læs lige det igen.

Vi kan altså ikke standse vores tanker på komando, de kommer og de går som de vil. Så at bruge energi på at prøve at standse dem, det er virkelig ikke nødvendigt..  En god måde, at håndtere alle de tanker, er ved at invitere tankerne, til at være en del af din meditation. Lad tankerne være en mulighed for at bearbejde dagens aktiviteter, måske det dukker noget uset op. Du behøver heller ikke at bruge en masse energi på dine tanker, heller ikke på at få dem til at forsvinde. Blot vær bevidst om at de er der. Og vær, bevidst om at der hvor din opmærksomhed er, det er der, din energi flyder hen.

 

Du kan forestille dig at dine tanker driver forbi, ligesom skyer. De kommer og de går. Observer dine tanker (skyerne), og vend så tilbage til dit åndedræt, eller dit mantra, hvad end du bruger som fokus punkt i din meditation.

 

Hvis du træner meditation, hver dag, eller et par gange om ugen. vil du med tiden opleve at forstyrrelserne i sindet, bliver færre. Din tanker bevæger sig langsommere, fordi DU vælger at møde det med ro og stilhed.

 

 

Når du mediterer, skal du ikke anstrenge dig mere end den tåge, der stiger op fra en sø ved daggry – Citat Davidji

 

Meditation, leder dig hen i en tilstand, der ikke har mening, ingen aktivitet, kun ren ro.

 

2. Du skal opleve noget særligt under meditation

Er du klar til at høre det?


Der skal faktisk overhovedet ikke ske noget som helst særligt, under meditation. !

 Under meditation, KAN du opleve, beroligende, salige og til tider underholdende oplevelser. Men det er hverken et mål, eller en nødvendighed, for at din meditation er en succes. Oplever du alligevel noget, så nyd det. Oplever du noget dejligt, så byd det velkommen, og vid  at det er netop de dejlige stunder under meditation, som gør at vi får lyst til at meditere igen og igen.


Det er vigtigt at være opmærksom på, at når du under meditationen, begynder at tænke over det du oplever, eller hvis du tillæger oplevelsen større betydning, så bevæger du dig samtidig væk fra oplevelsen og roen, og så er du faktisk tilbage hvor du startede. Hvilket også er helt som det skal være, det er jo netop en del af processen. Men når du lander der, så kan du bevæge dig tilbage til dit fokus punkt.


Og så vil jeg lige minde dig om, at en vellykket meditation, er den du udfører. Lad vær med at led efter resultater eller tegn, du skal bare gøre det.


Måske tænker du, at der sker jo ikke noget, når du sidder der og meditere. Men, du skal vide, at effekten af meditationen, omsættes i din vågne tilstand. For hver et ord du siger, hver en handling du udfører, hver en tanke du har med dig, bærer du hele tiden rundt på den ro du modtog under meditationen.

3. Meditation skal gøre på den rigtige mådeNår du spørger dig selv, om du mediterede rigtigt, så lad altid svaret være et stort og rungende JA. For du gør det rigtigt.

Uanset om du oplever noget eller ej.

Den største kritiker, er dig selv. det gælder også når du vurdere din egen meditations praksis. Der er bestemt ingen grund til at være så hård ved dig selv.


Slap af, giv slip og overgiv dig til meditationen. Ovegiv dig og oplev at dit liv blomstrer.


Når du meditere har du et formål. Du kan gentage et mantra, du kan holde fokus på åndedrættet, eller holde dit fokus på en ting, et billede eller andet.  


Så længe du meditere, så gør du det rigtige.

4. Igennem meditation bliver jeg oplyst

I en af mine favorit bøger om meditation, skrevet af Davidji, som er en dygtig meditations lærer, der fotæller han om det her med behovet for at mediterer. Han fortæller at, der er ikke noget behov for at meditere for at blive oplyst. Da du blev født, var du oplyst, og du vil dø oplyst. Vi kommer til verden som et blank ark, og med det samme vi interagere med mennesker, begynder det blanke ark at modtage informationer, som kan skygge for den viden vi har med os fra fødslen. Vi er født hele, fulkomne og bevidste. men bliver dannet af mødet med alle dem vi omgås. Derfor er der ikke behov for at meditere for at blive oplyst. Du er oplyst. 

Igennem meditation, kan vi opleve glimt af det ubevidste universielle selv. og igennem dette opleve en dybere forståelse af tilværelsen. 

 

du kan forestille dig at, for hver meditation, tager du en lille portion ro med tilbage, en ro som skraller lagene af, af alle de udefra kommende påvirkninger. Og hvis du fortsætter din meditations praksis, kan du måske opleve at den bevidsthed, og den oplysthed du allerede besidder inde i dig.

 

Men mediter ikke for at tilfredsstille dit ego, om at være et oplyst menneske. 

Nyd meditationen som den er i sig selv. 

5. Hvis du meditere, er du et bedre menneske

Nej, nej nej 

Bare fordi du meditere, gør det dig ikke til et bedre menneske. Meditation, hjælper dig med at åbne døren til den ro og stilhed, som du i forvejen har inde i dig. Jo mere du skaber kontakt til din essens igennem meditation, jo lettere bliver det for dig, at se dig selv i andre, og andre i dig. 

Lige der, er der ingen sammenligning. 

 

Det er lige som ordet Namaste i yoga – som betyder: jeg ser lyset i dig, som også lyser i mig.

 

Der er ingen religiøs, meditations eller yoga praksis, der kan gøre dig til et bedre menneske end andre mennesker. 

 

Alle mennesker er følende væsener, vi står op hver dag, og forsøger at klare dagen så godt vi kan. En meditations praksis, kan støtte os i at værdsætte, og nyde det liv som vi lever nu. 

 

 

 

 

Bloginlægget, er skrevet ud fra inspiration fra bogen:  meditationens hemmeligheder, skrevet af Davidji.
Er du klar til at komme igang med at meditere, så kan du lytte til nogle jeg har indspillet lige her