KATHRINEMARIE

langsomhed

Find din vej i barnets stilling

Barnets stilling (Balasana) er en stilling som mange betegner som værende en hvile stilling. en stilling der invitere til ro, til nærvær og til tilbagetrækning. Der er en stilling som kan minde os om, at det at gøre ingen ting er ligeså værdifuldt som at være aktiv. 

 

min erfaring fortæller mig dog, at rigtig mange mennesker, slet ikke kan finde det behageligt at være i denne stilling. Knæene er bøjet og overkroppen presser sig ned over benene. Mange med knæ udfordringer, kan ikke lave denne stilling. mange med tykke maver, oplever det også ubehageligt at mase maven, personer med store bryster, vil ligeledes kunne være udfordret af denne stillign, samt folk med nakke problemer, for blot at fremhæve de fysiske udfordringer der kan være ved denne stilling. Alligevel er den ofte en fast del af en yoga time. og hvorfor er den egentlig det?

Fordelene ved Barnets stilling

-Lindrer stess, og beroliger sindet
-Strækker hofter, lår, ankler, ryg og arm
-beroliger rygsøjlen, og skaber plads imellem skuldrene
-lindrer spændinger i nakken 
-beroliger hele kroppen 
-bringer en følelse af ro

Jeg selv, elsker denne stilling, måske fordi jeg har brugt god tid på at udforske den og finde MIN stilling, min udgave af barnets stilling, som passer til min krop. Det er en stilling, der minder mig om at finde tilbage i roen, selv når jeg bevæger mig i mere krævende yoga serier. Det er en stilling som jeg vender tilbage til, for en pause, en stund til refleksion, en stund hvor jeg genfinder pusten, inden jeg igen bevæger mig ud i det aktive. 

Det er også en stilling, jeg nyder at lave som det første om morgenen inden jeg triller ud af sengen, den vækker mig krop, strækker min ryg og giver mig en følelse af samle mig selv inden jeg skal ud og møde dagen. 

 

Jeg har lavet en videoguide til dig, der er nysgerrig på at finde DIN stilling. Jeg præsentere flere forskellige variationer af barnets stilling, som du kan prøve af og lege videre med. Måske du også kan blive gode venner med barnets stilling.


find mere inspiration til variationer på Smukyogaonline(insæt link)