KATHRINEMARIE

Restorativ yoga

Jeg husker tydeligt dagene efter uddanelsen i restorativ yoga. det eneste der fyldte i mine tan ker var: ALLE burde lave restorativ yoga, hvis alle gjorde det, så ville verden være et bedste sted. 

 

 Der findes mange former for yoga, og Restorativ yoga er en af dem. Dog vil jeg mene at Restorativ yoga er i en kategori helt for sig selv. Restorativ yoga, vil jeg mene er mere i den terapeutiske kategori, og selvom at man sagtens kan arbejde med alle former for yoga terapeutisk, så kan den restorative yoga alligevel noget helt andet. 

uanset om du er øvet eller nybegynder vil du igennem restorativ yoga, opleve at kunne leve et behageligt liv i den krop du har. Alle kan gøre det, og her mener jeg virkelig alle. Alle burde gøre det. 

Du har kun en krop, og du kan ligeså godt behandle den på den bedste måde du kan.

 

Roden til mange af de problemer vi har i dag, både fysisk og psykisk, har rod i stress. Vores hektiske liv, samfund og måde at håndtere hverdagens opgaver på, har stress som resultat. 

Restorativ yoga, har fokus på at gære lige præcis det modsatte af stress.  

 

Det er en dyb, og afslappende form af yoga. Det er en praksis der handler om at modtage, og ikke en aktiv praksis. Her holdes en stilling, i alt fra 5- 30 min. kroppen holdes i en form, fuldt støttet af blokke, tæpper, bolsters, puder mm. nogle af hvilestillingerne, kan sammenlignes med de mere aktive, foroverbøjninger, bagoverbøjninger, twist, omvendte, men her har den aktive del fjernet. og kroppen for den fulde støtte der er behov for, så kroppen kan modtage yogaens gavnlige effekt.  Det kan blandt hjælpe med at åbne lungerne, give slip på spændinger, hjælpe til dig til at føle dig helt tilpas, tilpas nok til at give slip på kontrollen og blot være.

Igennem restorativ yoga, hjælper vi kroppen og sindet tilbage i balance, så det igen kan tale sammen. Du lander i en meget dyb afslapning, dybere end søvnen, og netop i denne tilstand, kan du give slip. når du giver slip, giver du kroppen og sindet mulighed for at heale sig selv. 

 

“we are not human doings, we are human beings” –

 citat: Gail boorstein grossman -bog, restorative yoga for life.

 

Mange mennesker oplever at de slet ikke har tid til at slappe af. Er du en af dem, så har du brug for Restorativ yoga!

 

Det er svært at være stille. Det er svært at træne sindet til at være stille. måske er det derfor, så mange mennesker giver op, når det kommer til meditation. Her oplever jeg Restorativ yoga som en hjælper. For jeg skal ikke blot sidde stille, og vende blikket indad. Jeg skal placere min krop i en stilling, der støtter kroppen i at finde ro, stillingere der beroliger mit nervesystem på en sådan måde at jeg helt af mig selv skruer ned for tempoet. Herfra skal sindet stilnes, og det gør det ved at jeg flytter fokus hen på mit åndedræt, og bevæger mit åndedræt i en bestemt øvelse, så jeg ikke kan fokusere på at tænke. Mit åndedræt er mit anker. 

Netop fordi det er en praksis der er svær, er det endnu vigtigere at øve sig. sindet skal trænes, det er som med alt andet, en øvelse, som sindet, kroppen og ikke mindst du, skal øve dig i.

Har du hørt udtrykket, no pain no gain?

 

Så tænk dette med restorativ yoga, no pain = gain

altså jo mere du slapper af, og hviler, jo mere får du ud af det.

Igennem Restorativ yoga, oplever kroppen den healene egenskab ved blot at være stille.

 

 

 

 

Fordelene ved Restorativ yoga

restorativ yoga kan hjælpe dig der kæmper med
Stress, angst, traumer, skader, sygdom

Men du behøve ikke have skader for at kunne få gavn af restorativ yoga, har du et liv, med glæde, følelsen af at have det godt, uden stress.
er dette også en praksis du kan bruge for at vedligeholde den livsstil du har nu.