KATHRINEMARIE

Yoga

hvorfor yoga

Yoga kommer i mange former og stilarter.  

Hatha yoga er yogaens moder, den yogaform som alle yogastilarter udspringer fra. 

Ofte når vi tænker på yoga, så kan vi ikke lade være med at se den fysiske yoga for os, den med fleksible mennesker der snor sig om sig selv, de billeder der får os til at til at genoverveje om yoga nu også var en god ide.

 Måske vil dette komme som en overraskelse for dig, men den fysiske del af yoga, er kun en meget lille bitte del af hvad yoga egentlig er.  Den mentale del af yoga, også kaldet Hatha yoga, var oprindeligt skabt til at facilitere den oprindelige yoga, nemlig mestringen af sindet. 


Kan du holde sindet tilbage og kan du kontrollere sindets fluktuationer uden at lade dig påvirke, da vil du opleve yoga*.

* fra :the yoga sutras of patanjali

 

Min undervisning i Loaderiet, foregår af små hold på maks 8 elever. Nogle hold kan være blandede køn, andre hold vil være forbeholdt kvinder. Ligesom mine smukyoga hold er forbeholdt plussize.

Da vi er små hold, vil du opleve af modtage personlig træning og vejledning, du vil opleve af blive set og hørt. Jeg har som underviser tid til at se hver enkelt af eleverne, så jeg kan guide dig derhen hvor du er. 

Da jeg primært tilbyder yoga for tykke, da vil al min undervisning være præget af en inkluderende tilgang til kroppen, med god tid til at give variationer og tilpasse undervisningen til de elever der deltager, uanset hvilke andre kropstyper der deltager.  

Vi kommentere ikke på hinandens kroppe, uanset hvordan de ser ud, da dette er et trygt rum uden fordømme blikke og ord. 

Jeg kan og vil ikke dømme andre ud fra hvordan de ser ud, eller ikke ser ud. Og jeg kommer ikke til at stå med et målebånd, ej heller bede om tøj str eller vægt ved tilmelding. 

Den følelse vi kan gå med indeni os selv, omkring vores udseende er meget individuelt, også selvom den måske ikke stemmer overens med det som omverdenen ser. Jeg tror på at de mennesker der finder vej til mine hold, gør det, fordi de ligesom jeg selv, søger det trygge og inkluderende rum og fællesskab. 

Alle mine hold, er baseret på et fællesskab af sammenhold, accept af forskelligheder, og rummelighed for hinanden. Og jeg oplever det fineste sammenhold, støtte og omsorg for hinanden når vi sammen går ind i yoga lokalet, lukker øjnene og øver os sammen, på bare begyndende at holde lidt mere af os selv og den vidunderlige krop vi bor i.

tyk yoga

Yoga er SÅ meget mere end bare maver,  hovedstand, og pæne billeder i vilde stillinger. 

Yoga er en mulighed for dig, for at tømme sindet, finde ro, mærke din styrke, hjælpe kroppen til større smidighed, tage pladsen til dig og mærke dig selv. Det er en mulighed for at give dig selv en pause, lære dig selv bedre at kende. 

Smukyogastartede som et ønske om at skabe et mere nuanceret billede af yoga og yogakroppe.

et ønske at om at skabe plads til plussize kroppe i yogaens verden. Jeg møder desværre ofte folk, der ikke tør dukke op i en yoga klasse, af frygt for ikke at passe ind i lokalet. Og jeg forstår dem godt, jeg har selv været der. Derfor tog jeg en yoga lærer uddannelse, For at udbrede plussize yoga i danmark.

 Jeg skaber det trygge yoga rum, og er i dag den underviser, jeg selv har manglet.

Mit fokus er at vække glæden ved yoga hos dig og gøre dig mere fortrolig med din krop. Jeg taler til kroppen med en omsorgsfuld og inkluderende tilgang og et ønske om at skabe en ro, nærvær og accept af din krop, der hvor den er lige nu.

Når du kommer til yoga hos mig, så møder du ind i et rum, skabt af kærlighed til yoga. Med en respekt for det enkelte menneske og kroppen. 

Hos mig, er der plads til DIG, og det du kan. Her er der plads til at grine højlydt, prutte, vælte, nyse, græde, svede, være aktiv deltagende og være passiv og bare trække sig ind i sin egen verden på yogamåtten.. 

Jeg glæder mig til at vise dig at yoga også er for din krop.

Tilmeld nyhedsbrevet for information om nye hold, events og workshops

Gratis intro Yoga video til dig